Taller de poesia en acció amb Serge Pey & Chiara Mulas

4 Serge Pey & Chiara Mulas

Viatjarem a la poesia d’acció des de la paraula, el gest i la imatge, aquestes colpegen la realitat social i la transformen, des del poètic, des de l’acció radical, defensant les injustícies i als quals lluiten amb determinació i amb una ira precisa. Convidaran a multiplicar els centres de poesia per a “calar foc a la plana”. Les paraules vindran i les accions s’inscriuran en una gramàtica visual.

Aquest taller és una oportunitat perfecta per a conjuminar aquestes dos tradicions; la poesia i l’art d’acció, des de l’experimentació i la creació conjunta, fent convergir tant l’espai oral i visual, com als artistes que les componen. El desenvolupament creatiu com el qual proposen Serge Pey & Chiara Mulas, genera nous punts de suport, fomenta la recerca col·laborativa i la mobilització d’aquests límits disciplinaris a favor de nous estímuls i camps d’experimentació.

El treball de Serge Pey en la poesia contemporània es defineix com una relació entre l’escriptura i l’oralitat, com un hereu de la poesia del món que obri els conductes en la poesia tradicional dels pobles sense escriptura, la poesia medieval, els impulsos de Zaum i els de la poesia sonora. La forma de donar a conèixer el seu poema o il·lustrar oralment és a través d’un dibuix rítmic de tots els recursos del cos: peus colpejant, percussió amb les mans, veu i goles del ventre. En la seua dicció vertiginosa prop de l’al·lucinació, el ritme restaura la columna vertebral del seu text, Serge Pey es comporta com el músic o el bateria del seu poema.

Escrits com a construccions simbòliques, els poemes reflecteixen també el poder místic de la influència de Pessoa o Reverdy o la teologia negativa de Angelus Silesius que comparteixen els mateixos laberints de coneixement. Aquest tractat alquímic, va des del pensament del taoisme als desviaments presocràtics i la filosofia gnóstica perquè la poesia abasta amplis camps de l’espiritualitat.

Chiara Mules, nascuda en Gavoi Sardenya-Itàlia, graduada en l’Acadèmia de Belles arts de Bolonya, és una de les artistes més representatives de l’art-acció del segle XXI. A través d’enlluernadors actes poètics, revela mites i símbols necessaris per al nostre temps, també a través dels esdeveniments, tragèdies de la nostra societat, inventa un llenguatge i un determinant poètic en el camp del moviment d’acció. Alguns grans exemples presos de la temàtica de la seua obra reflecteixen l’abast dels seus compromisos i el seu art: Homenatge a Pasolini. Escrits des de la presó de Gramsci.

Data: Del 10/04 al 15/04 (5 dies de formació + Actuació Work in Progress en finalitzar el taller).

Horari: de 10:00 a 14:00 h.

Preu: 70 euros

Inscripció: Per a realitzar la preinscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure’ns al mateix correu o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per descarregar el formulari

@