La melancolía del turista, un documental escènic sobre el paradís perdut

Date : 29 noviembre, 2019

Els objectes es converteixen en subjectes per a contar les seues històries, les vides i anècdotes dels qui van estar amb ells un dia. És la base del treball d’Oligor y Microscopia, formació mexicà-espanyola que estrena en la Comunitat Valenciana La melancolía del turista, després del seu pas pel festival català Temporada Alta.

lamelancolia1_baja

Dins de la seua línia de foment dels nous llenguatges escènics, el 29 i 30 de novembre el Teatre el Musical acull tres funcions d’esta delicada proposta de ‘Teatre Documental d’Objectes’, un subgènere que han creat Shaday Larios i Jomi Oligor, els integrants d’esta companyia sorgida d’unir a Microscopia Teatre i Germans Oligor.

Els espectadors viuen la representació amb una proximitat que permet transmetre la poesia, la tendresa, l’emoció i la humanitat que envolta a aquests objectes. “Nosaltres no tractem de donar-los forma antropomòrfica, a diferència del que es fa moltes vegades amb les titelles. Col·locant braços, cames i rostre a un pot, el converteixen en un personatge. Els nostres protagonistes poden ser un antic barret, una postal o una vella fotografia. A través d’ells i de tot el que els va envoltar, es va filant el relat”, aporten des de la companyia.

Fotos: Kike Taberner

@
A %d blogueros les gusta esto: