Forma TEM 2017/18

FormaTEM 17-18

Per tercer any consecutiu el Teatre El Musical ofereix una completa oferta formativa en arts escèniques. En col·laboració amb Diàleg Obert es proposen cinc workshops amb reconeguts artistes. Els primers a visitar el TEM seran Zierle & Carter per a oferir un taller de performance. Per a desembre està previst el curs amb Elliot Sharp sobre música experimental. L’abstracció vocal la protagonista amb Agnes Hvizdalek a mitjan febrer. La temporada de workshops la tancarà la poesia en acció de Serge Pey & Chiara Mules i el performance d’Esther Ferrer.

Es manté el taller de circ per a xiquets i xiquetes de 4 a 8 anys i el de capoeira para totes les edats a partir de 8 anys. La dansa també va a ser protagonista del FormaTEM 2017-18 amb dos cursos, d’octubre a desembre i un altre durant el mes de gener. El primer, impartit per Sandra Gómez està dirigit a majors de 18 anys i el segon únicament a dones.

Després de la bonica experiència amb la creació de l’obra “I tornarem a sopar al carrer” estrenada durant el Festival Cabanyal Íntim sorgeix un nou taller de teatre comunitari i col·laboratiu. Aquest començarà en el mes d’octubre i tindrà de nou l’objectiu de la creació d’una peça escènica que es representarà de nou en la pròxima edició del festival.

Finalment, el TEM i el Teatro La Estrella s’uneixen per a oferir un curs únic en el panorama nacional. Una formació completa i regular en el maneig, construcció, posada en escena i interpretació dramàtica amb titelles i marionetes dirigit a persones majors d’edat que vulguen dedicar-se professionalment a aquest teatre.

Logo Diàleg Obert
ZIERLE & CARTER
Elliott Sharp
Agnes Hvizdalek
Serge Pey & Chiara Mulas
Esther Ferrer

Talleres

TALLER DE CIRC

QUAN – Del 3 d´octubre al 26 de juny. Els dimarts de 17.45h a 19.15h

PER A QUI –  Xiquets i xiquetes de 4 a 8 anys

PREU – 15 euros/mes

El Joc es considera l’eix en el qual gira l’acció artística infantil, i és indubtable que és la forma més interessant d’expressió en el xiquet, ja que a través d’ell, allibera les seues tensions, es projecta, observa, es coneix i va coneixent el seu entorn. Així, el joc, en els seus més variades formes serà l’instrument bàsic de les sessions: Jocs motors, dramàtics, simbòlics, d’expressió… que ens permetran desenvolupar l’expressió i comunicació individual i grupal.

L’objectiu del taller és tractar que els xiquets i xiquetes interactuen i descobrisquen eines i tècniques per a ocupar de forma creativa el temps lliure, practicant exercicis i dinàmiques en relació a les diferents disciplines artístiques, de manera que se senten actius i participatius en un projecte comú.

Inscripció als tallers: Per a realitzar la preinscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i mana-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure’ns al mateix correu o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per descarregar el formulari

Taller de circo para niños

TALLER DE CAPOEIRA

QUAN – Del  5 d´octubre al 28 de juny. Els dijous de 18h a 19.30h

PER A QUI –  A partir de 8 anys

PREU – 15 euros/mes

Amb el taller de capoeira es pretén aconseguir augmentar la capacitat cardiorrespiratòria i la condició física dels alumnes, desenvolupar la coordinació motora i l’equilibri, desenvolupar l’agilitat, flexibilitat i destresa. Però a més per ser practicada al costat del so d’instruments com el atabaque, pandereta i berimbau, la capoeira ajuda a desenvolupar l’expressió corporal i de la representació teatral i a desenvolupar habilitats musicals (ritme, cant, instruments utilitzats en la capoeira).

Què és la capoeira?

La capoeira és una activitat esportiva i cultural originària de Brasil, les arrels de la qual provenen del segle XVI. Va sorgir amb els antics esclaus que, per no poder fer ús d’armes, se servien de les seues habilitats físiques en la lluita per la llibertat, la qual cosa era encobert a través de la dansa que podia ser practicada. D’aquesta manera la capoeira es converteix en una ball caracteritzada per la creativitat i astúcia dels seus jugadors que utilitzen moviments d’agilitat, equilibri i flexibilitat.

Inscripció als tallers: Per a realitzar la preinscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure’ns al mateix correu o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per descarregar el formulari

Capoeira en el TEM

TALLER DE TEATRE

QUAN – Del 7 d´octubre al 27 d´abril. Els dissabtes de 11h a 13h

PER A QUI –  Adreçat a veïnes i veïns de la ciutat que vulgen viure una expèriencia teatral comunitaria i col·laborativa.

PREU – 20 euros/mes

Taller de formació escènica i creació col·laborativa per a no professionals del teatre que finalitzarà amb la creació d’una peça escènica que es mostrarà dins del marc del Festival Cabanyal Íntim.

El teatre és des de sempre un espai per a la trobada, un temps on construir en comú, una assemblea per re-nomenar el món. Hui encara més, es torna una eina amb el sentit crític i creatiu necessaris per a transformar i transformar-nos. I açò només es pot fer en col·laboració.

METODOLOGIA: El procés consta de dos fases. Una primera de formació, a través de tallers impartits per especialistes de les Arts Escèniques i una segona de creació, guiada per dos directors professionals que finalitzarà amb la mostra de la peça escènica en el Festival Cabanyal Íntim.

Direcció  i coordinació de l’experiència: Isabel Caballero i Anna Albaladejo.

Tallers formatius: Eva Zapico, Begoña Tena, Zahira Montalvo, Anna Albaladejo i Isabel Caballero.

Més informació

Inscripció al taller: Per a realitzar la preinscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure’ns al mateix correu o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per descarregar el formulari

FOTO PRINCIPAL @rosimoreno

TALLER DE DANSA Ballem techno-electro-pop

QUAN – Del  4 d´octubre al 27 de desembre. Els dimecres de 19h a 20.30h

PER A QUI –  Adreçat a públic adult de 18 anys endavant amb ganes de ballar.

PREU – 15 euros/mes

Aquest taller forma part d’un projecte artístic i pedagògic que vincula dansa contemporània, participació i transformació social. Partint d’una idea de dansa com una forma d’expressió que ens pertany a tots perquè forma part, en major o menor mesura, de les nostres vides, i no com una disciplina elitista ni com una cerca del virtuosisme. Una idea de la dansa que ens configura com a persones i com a éssers creatius més enllà del seu caràcter espectacular o professional. La dansa permet un desenvolupament dels individus a través del que ens és més propi, el nostre cos. A partir d’ell és possible deixar de costat les diferències de gènere, cultura i nivell socioeconòmic. La dansa té la potència d’erigir-se com una forma alternativa de formació i educació, de creació de comunitat i de desenvolupament de formes creatives de resolució de conflictes. Per a participar en el taller no és necessari dominar cap tècnica concreta en dansa. Es pretén propiciar una trobada al voltant de la música de ball, els cossos i l’energia que aquests puguen desplegar. Aquest taller sorgeix en posar en ordre els materials i eines desplegades en la creació del sol de dansa Heartbeat preestrenat en el teatre Pradillo de Madrid el 30 d’octubre de 2016 i estrenat el 20 de gener de 2017 en la sala Carme Teatre de València.

Cada sessió de treball s’organitza en dos parts. Una primera part on s’experimenta el moviment personal amb una sèrie d’exercicis a partir de conceptes com el pes, el tacte i el contacte, els nivells, l’energia, maneig i experimentació de diferents temporalitats, trajectòries espacials, etc. i que aquesta estructurada de l’horitzontal a la vertical. I una segona part on es proposa una improvisació per a posar en pràctica les premisses, materials, eines i experiències viscudes en la primera part de la classe. En aquesta improvisació una playlist formada per música danse, electrònica i techno serveix de base al moviment. La pulsació de la música és la que marca el ritme i la que ofereix l’estímul al cos per a moure’s. Al mateix temps es proposa un treball de doble escolta. D’una banda, una escolta interna (la del propi cos) i el moviment que pot generar a partir dels seus desitjos, necessitats i espontaneïtat així com el desenvolupament i gestió de l’energia. D’altra banda una escolta cap a fora amb la finalitat d’entrar en relació amb altres cossos i l’espai.

Imparteix: Sandra Gómez 

Inscripció al taller: Per a realitzar la preinscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure’ns al mateix correu o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per descarregar el formulari

Sandra Gómez

CURS DE TITELLES I MARIONETES

QUAN – Del 10 de gener al 27 d´abril. Els dimarts, dijous i divendres a les 19h.

PER A QUI – Adreçat a públic adult de 18 anys que vulguen dedicar-se professionalment al teatre de titelles i marionetes.

PREU – 75 euros/mes

En col·laboració amb el Teatro La Estrella naix aquest curs que proposa una formació completa i regular en el maneig, construcció, posada en escena i interpretació dramàtica amb titelles i marionetes. Una formació que permeta als alumnes i alumnes obtenir una base tècnica i interpretativa que els facilite a partir d’aqueix moment enfrontar-se professionalment a la creació d’espectacles amb marionetes.

Es tracta d’un programa únic en el panorama nacional: un curs regular de 88 hores lectives repartides en 4 mesos amb professionals de reconegut prestigi (valencians i internacionals) dividida en tres mòduls que es consideren imprescindibles per al desenvolupament professional d’un marionetista:

1. Construcció de titelles i marionetes; 55 hores, taller. (Impartit en el Teatro La Estrella)

2. Manipulació de titelles, teoria de la titella i dramatúrgia; 21 hores, aula i teatre. (Impartit en el Teatre El Musical)

3. Interpretació dramàtica; 12 hores, aula. (Impartit en el Teatre El Musical)

L’objectiu final del curs és oferir una formació contínua anual que permeta a l’alumne/a asseure les bases plàstiques i interpretatives necessàries per a construir les seues pròpies idees i convertir-les en realitat, afavorint la professionalització de l’alumnat i asseient les bases per a l’aparició de futures companyies. És important recalcar que una formació d’aquest tipus, és única en l’àmbit nacional i pionera a nivell europeu, on existeixen molt poques possibilitats de trobar escoles professionals de marionetes.

El curs està dirigit a persones majors d’edat que cerquen dedicar-se professionalment al teatre de titelles i marionetes, tenint especial interès per alumnes/as que ja estiguen relacionats amb el sector d’alguna forma i tinguen formació prèvia en algun dels mòduls, és a dir, persones que vengen del món del teatre, de les marionetes o de les arts plàstiques. Es valorarà l’experiència prèvia en el sector però no és imprescindible. Este és un curs de professionalització i no pretenem perfeccionar la tècnica de persones amb molta experiència en el sector, sinó facilitar l’aparició de nous professionals en el món de les marionetes.

Inscripció al taller: Per a realitzar la preinscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i envia-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure’ns al mateix correu o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per descarregar el formulari

Curso de títeres y marionetas

TALLER DANSA ENTRE DONES

QUAN – Del 12 al 27 de gener. Divendres i dissabtes de 10h a 12h.

PER A QUI – Adreçat a dones amb ganes d´experimentar.

PREU – 40 euros.

La idea d’aquest taller és “crear un nosaltres”, a partir de la pràctica diària del “estar juntes”. A partir de la memòria col·lectiva trobarem relacions, llaços que ens uneixen. Des d’aquest lloc i respectant les diferents corporalitats, experimentarem la força i l’apoderament de el “estar juntes”, revisant el cos i els seus gestos com una possibilitat política.

Enfocament: El plantejament d’aquest taller és crear les condicions per a fabricar una corporalitat comuna, un lloc de trobada que afavorisca les dinàmiques de relació, reinventant una nova manera de “estar juntes”. La idea és crear un “nosaltres” no des d’alguna cosa comú donada, sinó plantejar-nos-ho com un objectiu, des de la pràctica diària de el “estar juntes”.

Objectius:
– Experimentar la potencialitat i l’apoderament que dóna el sentir-se part d’un “nosaltres” respectant les diferents corporalitats, senzillament entrenant en el “estar juntes”.

– Revisar el cos i els seus gestos com una possibilitat política.

– Tenir la capacitat de generar moviment i estructures coreogràfiques sobre la base del document fotogràfic.

Metodologia
Treballarem des de diferents llocs:
Mapes de relació. Teixirem una xarxa de connexions entre les diferents corporalitats. La intenció és crear una xarxa, un teixit que una a totes les presents, creant així un “nosaltres”. Cercarem possibles relacions que puguen unir a les assistents al taller. Relacions des del cos, relacions quotidianes (veïnes que es creuen pel carrer, una és la fornera d’una altra, són veïnes de celobert, van juntes al gimnàs,…) o des de la memòria (van ser juntes al col·legi, són cosines llunyanes…). Crearem dia a dia noves relacions, noves maneres de “estar juntes”.

Entrenament corporal per a sentir-nos en connexió. Cossos involucrats i afectats, posant en valor la importància de el “estar juntes”, de compartir un temps i un espai, simplement estant, vivint, experimentant.

Atlas nemosine: proposem un espai físic de treball com a lloc on revisar els documents del passat a través d’un cos viu que cerca dialogar amb el cos representat en la imatge a través del gest.

Recursos
Jugarem amb les paraules com a eines per a crear contextos, relacions i sistemes.

Atlas nemosine. Utilitzarem imatges, fotografies…que potencien estes connexions, creant un atles d’imatges.

Música. Cerca personal de temes significatius per a les assistents.

Inscripció als tallers: Per a realitzar la preinscripció descarrega el formulari que trobaràs al final d’aquest text i mana-ho per mail a info@teatreelmusical.es o presenta-ho en el teatre de dimarts a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 21h. Si tens algun dubte pots escriure’ns al mateix correu o cridar al 962 085 691.

Punxa ací per descarregar el formulari

Imagen taller de danza (1)
@